Sajtos, tejszínes, baconos rakott pulyka
Ünnepi ebédre, de hétvégére is kitünő választás a sajtos, tejszínes baconos rakott pulyka.Hideg sültként, majonézes salátával is isteni finom! A tálalás előtt várjunk egy kicsit, amíg kihűl, úgy könnyebben szeletelhető.
Hozzávalók:
pulykamell filé (helyettesíthető csirkemellel)
bacon szalonna
reszelt vagy szeletelt sajt
pulyka fűszersó
vaj
tejszín
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk és fűszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük – ennél a lépésnél csak óvatosan: a bacon is sós. Ha nincs otthon kész fűszerkeverék, ajánlott a bors és a só mellett bazsalikomot, fokhagymát, majorannát bevetni.
Egy nagyobb jénait körben kivajazunk, majd "megágyazunk" benne a hús és a sajtrétegeknek baconnel. Tehát egy réteg bacon, aztán sajt, majd hús és így tovább…
Ha ezzel megvagyunk, az egészet meglocsoljuk tejszínnel, a tetejére reszelhetünk sajtot, hogy guszusos legyen, aztán lefedjük, és a sütőben kb. 1 órán át, előbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük.
Egy óra sütés után a fedőt levesszük róla, és kb. még 20-30 percig sütjük.
A sütőből kivéve, tálalás előtt egy picit várni kell, hogy jól szelhető legyen.
Hideg sültként, majonézes salátával is isteni finom!
Hozzászólás zárolva.