Smaragd tat-soi aranyló királyrákkal nálunk
A tatsoi lassan nálunk is ismertté válik! Hazai biozöldségekkel foglalkozók már termesztik! Egy gyönyörű, sötétzöld húsos levelekből álló zöldség, felülről nézve rózsaalakot formáznak. Íze hasonlít a pak-choihoz, elkészítése is hasonló, még más. Abban megegyeznek, hogy mindkettő rendkívül egészséges, nagyon finom!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- egy tő tat-soi
- 10 db királyrák
- 4 duci fokhagyma gerezd, apróra vágva
- 4-5 ek kagylómártás
- 2 ek szójaszósz
- párolt rizs
- 4 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Párold meg a rizst, ha kész, ízesítsd szójaszósszal, és tedd félre, és tartsd melegen. Vedd elő a wokot, vagy egy mély serpenyőt. Tégy bele 2 ek olajat, a fokhagyma felét, és ha már aranybarna a hagyma, tedd rá a rákokat, és önts rá 3 ek kagylómártást. Hirtelen süsd ki, majd egy szűrőlapáttal vedd ki a rákokat egy tányérra. Tégy újra olajat a serpenyőbe, újra jöhet a fokhagyma. A 2, maximum 3 részre vágott zöldet dobd bele, keverd át, és önts rá kagylómártást. csak épp, hogy rottyanjon egyet, és tedd hozzá a rákokat. forrald össze az egészet pár pillanat alatt. Végy egy tányért, amire majd tálalsz. Egy csészébe rakj rizst, mintha a homokozóban lennél, és a rizst borítsd a tányérra. Rakd körbe a zöldséges rákot, és pálcikára fel! Persze villával is finom, próbáld ki! Adj hozzá még egy kis szójaszószt! Jó étvágyat!
A pak-choihoz is van egy remek receptünk, még az elkészítése is hasonló! Ha kedveled a keleti recepteket, mutatok egy ötfűszereset is!
Hozzászólás zárolva.