Facebook hozzászólás
93

Sonkás brokkolis tészta – sonkamaradékból

Nagyon egészséges a brokkoli: energiatartalma alacsony, rostokban gazdag. Kiváló C-vitamin-, folsav- és béta-karotinforrás. Remek alapanyaga a mai ebédnek is…

Hozzávalók:

80 dkg brokkoli

1-2 leveskocka

30 dkg száraztészta (szélesmetélt vagy orsó)

1 fej vöröshagyma

vaj vagy olaj

liszt

1 dl fehérbor

3 dl tejszín

petrezselyem

25 dkg főtt, füstölt sonka

só, bors

Elkészítése:

A rózsáira szedett brokkolit fél liter forrásban lévő húslevesben (kockából) ropogósra megfőzzük (pár perc), leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon megpároljuk, megszórjuk 1-2 kanál liszttel, összepirítjuk, majd felöntjük a főzőlével, jól besűrítjük, hozzákeverjük a tejszínt, az 1 dl száraz fehérbort, és felforraljuk. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a brokkolival, rászórjuk a felcsíkozott sonkát, és leöntjük a mártással. Összemelegítve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!