Facebook hozzászólás
919

Sonkás pogácsa a lőrinci nagyimtól

Na, ez az a pogi amiből a nagymamám nem tudott eleget sütni, mert olyan gyorsan elkapkodtuk! Ráadásul, a maradék húsvéti sonkának is nagyon bölcs felhasználási módja! Nekem még van egy darabka a hűtőben! Mindjárt neki is látok! Lesz itthon sikerem! 

Sonkás pogácsa, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet a zsírral, a krumplival, a tojással, a sütőporral, egy késhegynyi sóval és borssal jól összegyúrom. Deszkán vékonyra kinyújtom, majd füstölt szalonna meleg zsírjával megspriccelem. Rászórom a sonkakockák negyedét, és összehajtogatom. A nyújtást, a szórást négyszer ismétlem. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtom, és pogácsaszaggatóval kiszurkálom. Sütőpapírral kibélelt tesibe rakom. Tetejét tojással megkenem, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Pogácsa liba- és kacsatepertővel, tökmaggal
Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk! Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel. Mert imádjuk… Pammer Livi valamit nagyon tud!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!