Facebook hozzászólás
305

Sonkás-sajtos-szilvás göngyölt hús

Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegyszerűbbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

6 egyforma méretű pulykamellszelet,

6 szelet főtt sonka,

6 szelet trappista,

30 deka magozott, beáztatott aszalt szilva,

1 csokor friss összevágott petrezselyem,

pici őrölt fahéj, só, őrölt bors,

kevés borecet,

olaj,

a panírozáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A hússzeleteket besózzuk, majd mindegyikre egy szelet sajtot és sonkát, egy teáskanálnyi petrezselymet és 3-4 szem leszárított aszalt szilvát teszünk. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva a göngyölegeket, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megmaradt aszalt szilvát egy serpenyőbe rakjuk, adunk hozzá néhány csepp borecetet, pici őrölt fahéjat, és fedő alatt néhány percig átforrósítjuk. Körítésként adjuk a párolt rizs társaságában a húsok mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!