Spárgás-sonkás borjútekercs
Igaz ez a recept nem csak a spárgáról szól, itt a borjútekercs és a sonka ízvilágához hab a tortán szerepe van a zsenge zöldségnek. Ünnepi ebéd, isteni finom!
Spárgás-sonkás borjútekercs
Hozzávalók:
12 szál zsenge spárga, 6 szép szelet borjúcomb, 6 vékony szelet sonka, 6 deka parmezán, 1 deci fehérbor, 2 deci húsleves, 3 deka vaj, 1 deci tejföl, só, bors, olaj.
Elkészítése:
a spárgát megmossuk, a fejeket levágjuk, a megmaradt szárakat pedig kettévágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mindegyikre egy-egy szelet sonkát teszünk, megszórjuk reszelt parmezánnal, végül elosztjuk rajtuk a spárgaszárakat. A hússzeleteket feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Felforrósított olajon körben megpirítjuk a hústekercseket, majd felöntjük a borral és a levessel, s fedő alatt 15-20 percig pároljuk. A vajon néhány percig megpároljuk a spárgafejeket. A húst kiszedve, a pecsenyelét erős tűzön besűrítjük, és belekeverve a tejfölt sózzuk, borsozzuk. A hústekercseket tálra tesszük, a mártással meglocsoljuk, és a spárgafejekkel körberakjuk.
Örömmel ajánlom: Zita
Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!
Hozzászólás zárolva.