Süss Mézesbárányt a locsolóknak!
A legszelídebb húsvéti bárány a mézesbárány. Elvileg nem kell hozzá más, csak egy kis liszt, cukor, tojás és persze: méz. Méghozzá pontosan kiporciózva minden. Kell viszont hozzá némi nosztalgia, kedv, valami olyasmi, amivel megidézhetjük a régi ünnepi sütés-főzések világát, mázas edényekkel, gyúrófával, kenőtollal.
Végy:
50 dkg lisztet,
25 dkg cukrot,
3 db tojást,
5 dkg margarint,
13 dkg mézet,
1 citrom reszelt héját,
őrölt fahéjat
1 kávéskanál szódabikarbónát.
Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat, majd lisztezett tálban egy éjszakán át pihentesd! Kiszúró-formával vagy papírsablonnal vágd ki a formát! A tésztát 3 mm vastagra nyújtsd! A nyers mézest tojássárgájával kend meg!
A díszítéshez mandulát, puffasztott rizst, mákot, kókuszreszeléket, szezámmagot, korpát, kristálycukrot használj.
Süsd aranybarnára, jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.