Süssünk otthon -Keleti kenyeret!
Szükségünk lesz a kenyérsütő gépre is a dagasztáshoz, de kétkezünk munkájára is. Igazi ínyenceknek való kenyér a Keleti kenyér, akár reggelihez, akár vacsorához kitűnő.
Keleti kenyér
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 8 dkg Graham-liszt, 2,4 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál só, 1 kávéskanál szárított élesztő, 8 evőkanál paprikakrém, 20 dkg feta sajt, 2 evőkanál fekete szezámmag.
Elkészítése: Öntsük a vizet majd az olívaolajat is a kenyérsütő-gép tartályába, szórjuk bele a kétféle lisztet, a sót és az élesztőt. Csukjuk le a gépet, és indítsuk el a kelesztő programot.
Amikor elkészült, osszuk, négyfelé, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle vékony lepényeket. Fektessük tepsire, kenjük meg a paprikakrémmel, szórjuk meg a kisebb kockákra vágott fetával, a szezámmaggal, és 200 °C-os sütőben süssük pirosra. Frissen, forrón kínáljuk.
forrás: Maszol.hu
Hozzászólás zárolva.