Facebook hozzászólás
100

Süssünk palacsintát estére!

A palacsinta mindenki kedvence. Gyakran kérik nálam is este, süssünk gyorsan néhány palacsintát. Az alábbi recept egy dúsított, gazdagított, ízletes palacsinta,…

A franciák csipke palacsintának hívják, mert a citromhéj miatt olyan lesz, mint egy áttört csipketerítő.

Hozzávalók:

250 gr liszt

50 gr cukor

250 gr vaj

4 tojás

1 csipet só

1 kávéskanálnyi reszelt citromhéj (szárított is jó)

500 ml tej

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat, majd mixerrel keverjük össze az összes hozzávalót, úgy hogy szép homogén  tésztát kapjunk. (Ha kell adjunk hozzá még egy kis tejet) Majd a szokásos módon süssük meg a palacsintákat, és tartsuk melegen, amíg mindegyik elkészül.

Tipp: Különlegesen finom, ha nem csupán porcukorral szórjuk meg, hanem friss citromot is csepegtetünk rá, mielőtt összetekerjük.

Italajánló: A kiskorúaknak természetesen valamilyen üdítő dukál, ám az idősebbek már kóstolhatnak hozzá valami finom, kései szüretelésű bort.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!