Facebook hozzászólás
311

Sütő nélkül- Sütemény receptek

Spórolhatunk a villany, vagy gázszámlán, ha a sütőt nem használjuk.De nem is kell, ha valami finomságra vágyunk, sütés nélkül is számtalan édességet készíthetünk egyszerűen és gyorsan. Csak néhány perc és kész is van.

Raffaello kókuszgolyó

Hozzávalók: 1.5 dl víz; 25 dkg kristálycukor; 1 margarin; 20 dkg kókuszreszelék; 36 dkg sovány tejpor.

Elkészítés: a vizet a kristálycukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ebbe belekeverjük a margarint és a tejport. A kókuszreszelékbe belehempergetjük, a közepébe tehetünk mandulát, mazsolát, drazsét vagy meggyet.

Kekszrolád

Hozzávalók: 1 nagy csomag keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor (nem cukrozott), 2 cs. vaníliás főzőpuding, 2 cs. vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 cs. kókuszreszelék.

Elkészítés: A két csomag pudingport, vaníliás cukrot és a tejet sűrű sima krémmé főzzük és hagyjuk langyosra hűlni. A vajat, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, és a pudinghoz adjuk. A két masszát jól eldolgozzuk, hogy viszonylag sima krémet kapjunk.

Ezután elkezdjük rétegesen bekenni a kekszeket. Egy hosszú roládot kapunk, melyet kívülről is bekenünk krémmel, majd kókuszreszelékben. Ezután alufóliába tekerjük és egy napig a hűtőbe tesszük. Kicsomagolás után ferdén szeleteljük, mert csak így hagyjuk meg a csíkos rolád jelleget.

Marcipános golyó

Hozzávalók és elkészítés: 50 dkg kristálycukrot, 15 dkg darált dióval, 25 dkg főtt, áttört burgonyával állandó keverés mellett a pöfögéstől kezdve 3 percig főzzük. Aztán hagyjuk egy kicsit kihűlni és beleteszünk 15 dkg porcukrot, 1 evőkanál keserűmandulaaromát. Még egy kicsit hagyjuk hűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálunk és kakaó porban megforgatjuk.

Gyümölcsös kekszes

Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé.

Elkészítés: Egy közepes méretű tepsi aljára sorban lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkészített tortazselével. Hűtőben legalább 6 órát kell állnia ahhoz, hogy a kekszek megpuhuljanak, és szeletelhetővé váljon az édesség.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!