Szarvasbélszín erdészmódra
A szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás.
Hozzávalók: 1,5 kiló szarvasbélszín, fél kiló gomba, 1 vöröshagyma, 1 liter vadalaplé, 3 deci vörösbor, 2 deci tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár, olaj, só, bors.
Elkészítése: a felszeletelt gombát az apróra vágott vöröshagymával kevés olajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, először minden oldalán hirtelen megsütjük, majd kisebb tűzön átsütjük. Ha kész, a pecsenyelevet 1 liter vadalaplével fölforraljuk, a felére lefőzzük, majd hozzáadjuk a vörösborral összekevert tejszínt és az áfonyalekvárt, és az egészet összeforraljuk. A felszeletelt húst tálra tesszük, körberakjuk a párolt gombával. Burgonyaropogóssal kínáljuk, a mártást csészében tálaljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.