Szezámbundás karajszeletek
Demcsák Zsuzsa receptkönyvéből, a Konyha,tündérek-ből ajánlatunk: Szezámbundás karajszeletekHozzávalók:4 darab vékony karajszelet10 eka szezámmag2 evőkanál citromlé2 evőkanál nem csípős mustár2 evőkanál mézsóolaj
A karajszeleteket érdemes a megmosásuk után kiklopfolni. Csak finomam, nem kell rostjaira szedni, de hamarabb átsül, ha megveregetjük mind a két oldalát.
Egy tálban összekeverjük a szezámmagot a citromlével, a mustárral, a mézzel, és megsózzuk. A kész bundalében megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban mind a két oldalukat nagyjából 4-5 percig sütjük. Ha vékony volt a hússzelet, ennyi idő alatt bőven átsül, de még nem feketedik meg.
Azonnal lehet tálalni, például friss uborkasalátával. Természetesen a karajt más hússal is helyettesíthetjük. A csirkemellfilének még ennyi idő sem kell ahhoz, hogy készre süljön.
Fotó: Fényes Gábor
Hozzászólás zárolva.