Facebook hozzászólás
1 903

Szicíliai spagetti Eszterkétől

Olaszul kiválóan beszélő keresztlányom, Eszter nemrég Szicíliában járt, és mint folytonos receptgyüjtő ezzel jött haza. Elmondása szerint mindig a család – ahol lakott – legidősebb asszonya készítette a szószt, amit azután a tésztára öntve a többiek áhítattal falatozták be. Egy jó kis endíviasaláta is megállta mellette a helyét.   

Szicíliai spagetti, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Hámozzuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra. Ha konzervvel dolgozunk, a masszát át kell törni egy szitán, és ízlés szerint sózzuk meg. Adjuk hozzá a bazsalikom felét, a fokhagymát, és egy lábasban kis lángon nagyon lassan főzzük, néha kevergessük. A cél, hogy a paradicsom leve elfőjön. Közben tekerjünk bele egy kis borsot is. A kevergetés mellett főzzük ki a tésztát is. Osszuk el a tányérokra, locsoljuk meg kis olívával, szórjuk rá a sajtot, majd az egészet díszítsük a maradék bazsalikommal.

Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!