Szicíliai spagetti Eszterkétől
Olaszul kiválóan beszélő keresztlányom, Eszter nemrég Szicíliában járt, és mint folytonos receptgyüjtő ezzel jött haza. Elmondása szerint mindig a család – ahol lakott – legidősebb asszonya készítette a szószt, amit azután a tésztára öntve a többiek áhítattal falatozták be. Egy jó kis endíviasaláta is megállta mellette a helyét.
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 5 dkg reszelt parmezán
- 40 dkg paradicsom (lehet konzev is)
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 5 bazsalikomlevél
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
Hámozzuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra. Ha konzervvel dolgozunk, a masszát át kell törni egy szitán, és ízlés szerint sózzuk meg. Adjuk hozzá a bazsalikom felét, a fokhagymát, és egy lábasban kis lángon nagyon lassan főzzük, néha kevergessük. A cél, hogy a paradicsom leve elfőjön. Közben tekerjünk bele egy kis borsot is. A kevergetés mellett főzzük ki a tésztát is. Osszuk el a tányérokra, locsoljuk meg kis olívával, szórjuk rá a sajtot, majd az egészet díszítsük a maradék bazsalikommal.
Hozzászólás zárolva.