Szuper jó grill receptek a kerti partira!
A jó idő csábít a kerti partikra, grillezésre. Íme néhány, változatos recept, mely mindegyike 8-10 főre szól. A tényleges létszám szerint arányosan csökkentsük, vagy növeljük a hozzávalók mennyiségét.
ELKÉSZÍTÉSE: a szeletekre vágott húst ecsettel bekenjük olívaolajjal, rátesszük a forró grillre, és mindkét oldalán 10-10 percig sütjük, hogy a belseje félig sült (medium) legyen. Csak egyszer fordítsuk hogy a szaftja ne folyjék ki. A végén sózzuk és borsozzuk. A zöldségeket körülbelül 2 centi vastag karikákra vágjuk, és grillezzük. A sorrend: burgonya, sárgarépa, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, lilahagyma, póréhagyma, paradicsom, hogy egyformán süljenek át. A mártáshoz valókat összekeverjük, a húst és a zöldséget együtt tányérra tesszük, és a mártással ízesítve tálaljuk.
Báránygrill
HOZZÁVALÓK: 2 kiló bárányborda, fél liter olívaolaj, só, bors, 1,2 kiló gomba, 2,5 kiló burgonya, 5 deka fokhagyma, rozmaring, 1 kiló édeskömény.
ELKÉSZÍTÉSE: a 3 centi vastagra szeletelt báránybordákat bekenjük rozmaringos, fokhagymás, olívaolajos öntettel, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket körülbelül 8 percig grillezzük, hogy a belseje szép rózsaszín maradjon. A gombát és a burgonyát karikára, az édesköményt félbe vágjuk, rátesszük a grillre, sózzuk, borsozzuk. A gombát és a burgonyát egymásra tornyozzuk, mellétesszük a bordákat és az édesköményt, majd meglocsoljuk a fokhagymás, rozmaringos öntettel.
Vegyes grilltál
HOZZÁVALÓK: marha hátszín, sertéstarja, bárányborda, csirkemell, házi kolbász, gomba, burgonya, kaliforniai paprika, só, bors, olívaolaj.
ELKÉSZÍTÉSE: a húsokat szeleteljük 2-3 centi vastagra, a szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd ecsettel kenjük meg az olívaolajjal, együk rá a forró grillrácsra. A hússzeletek mindkét oldalát körülbelül 15-20 percig sütjük. A zöldségeket karikára vágjuk, ugyanúgy készítjük elő, mint a húst, de csak 10-15 percig sütjük. A megsült húst és a zöldségeket nagy tálra helyezzük, és így kínáljuk.
Sz.E.
Hozzászólás zárolva.