Facebook hozzászólás
297

Tedd tüzessé az éjszakát!

Az előrejelzések szerint elérkeztünk az év utolsó igazán forró napjaihoz, itt a kitűnő alkalom egy vérpezsdítő nyárbúcsúztató kerti partira. Az alkalmat könnyen emlékezetessé teheted magad és barátaid számára, ha a grillételek mellé olyan hűsítő italokat szolgálsz fel, amilyeneket talán még soha nem kóstoltatok. Próbáld ki különleges tequilás receptjeinket, hogy biztosan tüzes legyen a buli!Az előrejelzések szerint elérkeztünk az év utolsó igazán forró hétvégéjéhez, itt a kitűnő alkalom egy vérpezsdítő nyárbúcsúztató kerti partira. Az alkalmat könnyen emlékezetessé teheted magad és barátaid számára, ha a grillételek mellé olyan hűsítő italokat szolgálsz fel, amilyeneket talán még soha nem kóstoltatok. Próbáld ki különleges tequilás receptjeinket, hogy biztosan tüzes legyen a buli!

Ha már kellően forró a hangulat és lehűtenétek magatokat egy jéghideg, pezsdítő koktéllal, akkor alapnak tökéletes választás lehet a mexikóiak kedvenc, 100% kék agavéból készült tequilája. A keveréshez két kitűnő receptet ajánlunk, hogy néhány hozzávalóból változatos és frissítő szomjoltókat kínálhass vendégeidnek.

Jimi Mojito

Kép: el Jumador

Hozzávalók:

  • 6 cl el Jimador Blanco
  • 3 cl limelé
  • 3 cl agave nektár
  • 9 cl szóda
  •  mentalevelek

Ha a csapat óriási mojito rajongó, mindenképp érdemes kipróbálnotok ezt a tequilás különlegességet. Egy shakerben rázz össze 4-5 mentalevelet az agave sziruppal és a limelével. Adj hozzá jeget és a többi hozzávalót, majd keverd el alaposan. Öntsd highball poharakba és díszítsd mentalevelekkel!

Batanga

kép: el Jimadot
  • Hozzávalók
  • 6 cl el Jimador Reposado
  • 3 cl limelé
  • 15 cl kóla
  • csipetnyi só

Nem kell profi bármixernek lenni ennek az italnak az elkészítéséhez sem. Egy highball poharat tölts meg jéggel, öntsd rá a tequilát, a kólát és a limelét. Keverd össze, szervírozd lime szeletekkel majd zsebeld be az elismerő szavakat!

Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!

Agavé
Egyes források szerint Mexikó őslakói már 9000 éve termesztették ezt a növényt! Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy az aztékoktól származnak. A fajok jelenlegi változatossága valószínűleg – legalább részben – az ősi nemesítők munkájának eredménye. Forrás: Wikipedia

A görögdinnyés koktélok is igazi sztárokként szerepeltek idén nyáron! Próbáld ki!   

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!