Tejfölös pikáns pulykamell
Gyorsan elkészíthető és pikáns, finom ebéd vagy vacsora – tejfölös pikáns pulykamell – az ajánlatunk. Csirkemellből is elkészíthető, ha azt jobban kedveli!
Hozzávalók (4 főre):
60 dkg pulykamell
1 tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 citrom leve
4 evőkanál olaj
Csipet só
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyra felszeleteljük, kicsit besózzuk, és állni hagyjuk.
Egy lábosban vagy magasabb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a pulykamellszeleteket hirtelen átsütjük mindkét oldalukon, majd egy tálban félrerakjuk.
A serpenyőben maradt zsiradékot meghintjük a liszttel, jól összekeverjük, felöntjük a tejföllel és a citromlével. Simára keverjük, és visszatesszük bele a pulykaszeleteket. 2-3 percig rotyogtatjuk a húst a mártással, és már kész is!
Köretként főtt rizs, esetleg egy kis friss petrezselyemmel „megbolondítva” a legfinomabb hozzá.
Tipp: csirkemellből is készíthetjük.
Hozzászólás zárolva.