Facebook hozzászólás
158

Tejszínes gombaleves Ötperces pogácsával

Röpke fél óra alatt elkészül a mai ebéd. Az egyszerű, ám nagyon ízletes gombaleveshez, most egy 5 perc alatt „összedobható”, nagyon finom pogácsát ajánlunk.

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfű, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott és apróra vágott sárgarépát, zöldséget és zellert. 3-4 percig együtt pároljuk. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a fűszereket és az eperlevelet. Amikor a zöldségek megpuhultak, belerakjuk a gombát, együtt főzzük, míg a gomba is megpuhul. Végül beleöntjük a tejszínt.

Ötperces pogácsa   3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávéskanál sót. A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon. Melegen tálaljuk, melegen ajánljuk…

Jó étvágyat!

http://margit2.extra.hu/konyham.htm#tarkonyoskrl



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!