Facebook hozzászólás
4 090

Tejszínes-petrezselymes gombaragu

A gombafélék több szempontból is a konyhaművészek kedvencei: egészségesek, semmi zsírt nem tartalmaznak, és gyorsan, könnyen elkészíthetők. Ráadásul egyedi, aromás ízük van. Következő receptünk kipróbálásával erről te is meggyőződhetsz!

A gomba a konyhaművészek kedvence – Kép: Friedfoodlovers

a
Hozzávalók

70 deka csiperke vagy laskagomba
2-3 deci tejszín
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 deka vaj
1,5 deci olaj
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
pici szerecsendió
1 kiskanál citromlé
só, őrölt bors

a
Elkészítése

A megtisztított gombát felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldpetrezselymet. A vajon megpirítjuk a lisztet, vízzel felengedjük, forralva mártássá sűrítjük, beleöntjük a tejszínt, s végül belekeverjük a gombát. Citromlével ízesítjük.
Párolt rizs vagy valamilyen tésztaféle (széles metélt, nokedli stb.) illik hozzá.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!