Facebook hozzászólás
194

Tepannyaki tenger gyümölcsei

A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges japán halételt. Mindenki kedvence lesz!

Kép: PP Archív

Hozzávalók:

2 darab gomba,

5 deka cukkíni,

5 deka kaliforniai paprika,

10 deka zöldspárga,

3 darab zöldkagyló,

3 darab tigrisrákfarok,

3 darab tintahal,

csipet só,

1 deci rizsbor,

evőkanál szójaszósz,

csipet fehér bors,

fél deci szezámmagolaj.

Elkészítése: a tintahalat megtisztítjuk a külső hártyától. A rákot és a tintahalat hosszanti irányban bevagdaljuk (ettől fog szétnyílni sütés közben). A zöldségeket 2-3 centis darabokra vágjuk. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit forró olajban megpirítjuk, majd hozzáöntjük a rizsbort, a szóját és a fűszereket, 1-2 percig forraljuk. Miután beforraltuk, előmelegített tányéron szervírozzuk.

További ínycsiklandó receptekért kattints ide!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!