Facebook hozzászólás
483

Tepsis paprikás csirkecomb

Olcsó és gyorsan elkészíthető ebédötletet ajánlunk. Mérsékelten kalóriadús, enyhén fűszeres, magyaros.Csirkecomb a legjobb hozzá, de aki a csirke szárnyát jobban kedveli, azzal is kiváló!

A csirkecomb sokak kedvence. Sokféleképpen készíthető, a lényeg mindig, hogy jól átsüljön. A tepsiben való hosszas sütésre íme egy recept, melytől garantáltan nem szárad ki a hús, hanem omlós, szaftos marad. Mérsékelten kalóriadús, enyhén fűszeres, magyaros.

Hozzávalók: (4 személyre)

4 egész csirkecomb

1 evőkanál liszt

1 evőkanál piros paprika

1 fej hagyma

8 vékony szelet sajt (trappista, edami, gouda vagy hasonló)

1 tejföl

Só és vegeta

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk (alsó és felső combra). Egy tepsit margarinnal kikenünk, és beletesszük a húsokat. Megsózzuk. A lisztet és a piros paprikát egy kevés vegetával összekeverjük, és megszórjuk vele a húsokat. Rákarikázzuk a hagymát, majd mindegyik darabra egy szelet sajtot teszünk. Végül meglocsoljuk a tejföllel. Lefedjük fóliával, s 200-220 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.

Frissen forrón tálaljuk. Köretként pirított burgonyát készíthetünk mellé, s ízlés szerint valamilyen egyszerű salátát.

Italajánló: Legfinomabb hozzá egy szép siller, de egy könnyű vörösbor, például egy portugieser is kísérheti ezt a fogást.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!