Tepsis paprikás csirkecomb
Olcsó és gyorsan elkészíthető ebédötletet ajánlunk. Mérsékelten kalóriadús, enyhén fűszeres, magyaros.Csirkecomb a legjobb hozzá, de aki a csirke szárnyát jobban kedveli, azzal is kiváló!
A csirkecomb sokak kedvence. Sokféleképpen készíthető, a lényeg mindig, hogy jól átsüljön. A tepsiben való hosszas sütésre íme egy recept, melytől garantáltan nem szárad ki a hús, hanem omlós, szaftos marad. Mérsékelten kalóriadús, enyhén fűszeres, magyaros.
Hozzávalók: (4 személyre)
4 egész csirkecomb
1 evőkanál liszt
1 evőkanál piros paprika
1 fej hagyma
8 vékony szelet sajt (trappista, edami, gouda vagy hasonló)
1 tejföl
Só és vegeta
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk (alsó és felső combra). Egy tepsit margarinnal kikenünk, és beletesszük a húsokat. Megsózzuk. A lisztet és a piros paprikát egy kevés vegetával összekeverjük, és megszórjuk vele a húsokat. Rákarikázzuk a hagymát, majd mindegyik darabra egy szelet sajtot teszünk. Végül meglocsoljuk a tejföllel. Lefedjük fóliával, s 200-220 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.
Frissen forrón tálaljuk. Köretként pirított burgonyát készíthetünk mellé, s ízlés szerint valamilyen egyszerű salátát.
Italajánló: Legfinomabb hozzá egy szép siller, de egy könnyű vörösbor, például egy portugieser is kísérheti ezt a fogást.
Hozzászólás zárolva.