Tepsis paprikás karaj
Nincs nagy kedvünk háromfogásos menüt készíteni? Hát ne is álljunk órákat a konyhában! Íme egy harminc perc alatt elkészíthető mennyei étel!
Hozzávalók: (4 személyre)
8 szelet karaj (vagy 80 dkg. pulyka, csirke mell vagy combfilé)
3 dl. tejszín
20 dkg sajt, reszelve
Só, piros paprika, kevés liszt és olaj
Elkészítés:
A húsokat kiklopfoljuk, besózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben, kevés olajban hirtelen kisütjük.Egy tepsiben egymás mellé fektetjük a kisütött húsokat, megszórjuk a reszelt sajttal és meglocsoljuk a tejszínnel. Az olajat, amiben kisütöttük a húsokat rácsorgatjuk a tetejére. 180 fokos sütőbe dugjuk, s 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a hús sül, elkészülhet egy petrezselymes krumpli, vagy egy nagy adag zöld saláta köretnek, s máris asztalhoz ülhetünk.
Italajánló: Egy jó fröccs, egy finom könnyű, fehér borból!
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.