Tízperces, egészséges nyári ételek!
Ugyan most nincs nagy hőség és talán a nyári szabadság is előttünk van, de azért a nyár ízeibe dúskálunk! A most következő ételek valóban nagyon rövid idő alatt elkészíthetőek, és garantáltan minden családtag a tíz ujját fogja megnyalni utána!
Csuka citrommártással
Hozzávalók négy személyre: 1 kg csuka, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 citrom, 3 dl olaj, 4 evőkanál citrommártás. A megtisztított, gerinccsontjáról lefejtett halszeleteket 10-12 dkg-os darabokra vágjuk. Lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor citromkarikákkal dísztíjük. Körete a párolt rizs és citrommártás.
Garnélarák sütve-rázva
Hozzávalók négy személyre: 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák. Az olajat, az apróra vágott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott chilipaprikát, fűszerpaprikát, egy teflonsütőben a tűzhelyre tesszük. Amikor az olaj forró, beletesszük a rákokat, és pár percig rázogatjuk a tűz fölött. Pirítóssal kínáljuk.
Tőkehalmáj-saláta
Hozzávalók négy személyre: egy közepes kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 doboz tőkehalmáj, só, mokkáskanál fehér bors, 2 kiskanál citromlé, 1 kiskanál friss, apróra vágott kapor. Megtisztítjuk az uborkát, a paradicsomot, a vöröshagymát, és 7 mm-es kockákra vágjuk. A konzervből kiemeljük a májat, és lecsöpögtetjük. Egy edénybe helyezzük a fenti hozzávalókat, majd a visszamaradt olajat összekeverjük a sóval, borssal, citromlével és kaporral, mindezt a zöldséges halmájra öntjük. Óvatosan összekeverjük, majd tálalásig hűtőben tároljuk.
Forrás: A 100 legjobb halétel (STB Kiadó)
Hozzászólás zárolva.