Facebook hozzászólás
117

Tízperces, egészséges nyári ételek!

Ugyan most nincs nagy hőség és talán a nyári szabadság is előttünk van, de azért a nyár ízeibe dúskálunk! A most következő ételek valóban nagyon rövid idő alatt elkészíthetőek, és garantáltan minden családtag a tíz ujját fogja megnyalni utána!

Csuka citrommártással

Hozzávalók négy személyre: 1 kg csuka, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 citrom, 3 dl olaj, 4 evőkanál citrommártás. A megtisztított, gerinccsontjáról lefejtett halszeleteket 10-12 dkg-os darabokra vágjuk. Lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor citromkarikákkal dísztíjük. Körete a párolt rizs és citrommártás.

Garnélarák sütve-rázva

Hozzávalók négy személyre: 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák. Az olajat, az apróra vágott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott chilipaprikát, fűszerpaprikát, egy teflonsütőben a tűzhelyre tesszük. Amikor az olaj forró, beletesszük a rákokat, és pár percig rázogatjuk a tűz fölött. Pirítóssal kínáljuk.

Tőkehalmáj-saláta

Hozzávalók négy személyre: egy közepes kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 doboz tőkehalmáj, só, mokkáskanál fehér bors, 2 kiskanál citromlé, 1 kiskanál friss, apróra vágott kapor. Megtisztítjuk az uborkát, a paradicsomot, a vöröshagymát, és 7 mm-es kockákra vágjuk. A konzervből kiemeljük a májat, és lecsöpögtetjük. Egy edénybe helyezzük a fenti hozzávalókat, majd a visszamaradt olajat összekeverjük a sóval, borssal, citromlével és kaporral, mindezt a zöldséges halmájra öntjük. Óvatosan összekeverjük, majd tálalásig hűtőben tároljuk.

Forrás: A 100 legjobb halétel (STB Kiadó)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!