Facebook hozzászólás
108

Tízperces isteni ételek, sütemények

Jobban esik párunknak, ha mi magunk, a saját kezünkkel készítünk estére ízletes vacsorát, mennyei desszerttel. Receptjeinkkel sikerülni fog! Jó Étvágyat! 

Most olyan recepteket ajánlunk, amelyek pár perc alatt megvannak. Nem bonyolult és nehéz ételek ezek.

Szívecskés pirítós halkrémmel: ez tényleg megvan öt perc alatt, és isteni előétel, főleg egy üveg finom bor mellé. Mindössze egy fémből készült szív alakú sütiformára van szükségünk, mellyel a vékonyra vágott kenyérszeletekből szív alakú darabokat vágunk ki. Ne legyen túl kicsi a forma, hogy azért legyen mibe beleharapni. Ezután a szívecskéket pirítsuk meg vagy a pirítóban, vagy a sütőben.

A krém is nagyon egyszerű, mindössze egy halkonzerv kell hozzá (olajos), két-három evőkanál margarin vagy vajkrém, 2 evőkanál majonéz, egy kis citrom és mustár. A haldarabokat alaposan törjük össze egy villával, keverjük hozzá a vajkrémet, a majonézt, a mustárt és pár csepp citromot. A keveréket halmozzuk rá a finom, ropogósra sült kenyérdarabokra, és tálaljuk!

Sajtleves szívből: a sajtleves isteni, egyszerű étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tűzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésűt is lehet). Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, sokan tesznek bele tejszínt is, amely simábbá teszi. Ha szeretjük, tehetünk bele kockára vágott füstölt sajtot, esetleg sonkát. A tetejét tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal! Mellé kínáljunk irítóst!

Eperhab: Vegyünk két doboz epret szedjük le a levelüket, daraboljuk fel apróra, tegyük turmixgépbe. Öntsünk hozzá öt tojásfehérjét, 20 dkg porcukrot, és alaposan dolgozzuk össze! Öntsük széppoharakba, és a tetejére nyomjunk tejszínhabot! Tehetünk rá még szív alakú marcipánt is, de csak az apróbb fajtából!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!