Facebook hozzászólás
297

Többféle menü, receptek szilveszterre

A Konyha és Fürdő Magazin többféle menüt is ajánl az év utolsó napjára. Válogassanak kedvükre, mindenki meglelheti a kedvencét, és vendégeiket is garantáltan elkápráztathatják.

 

Gyümölcsös palacsinta

fahéjas vaníliaöntettel

Hozzávalók: 4 darab hagyományos palacsinta, 10 deka kristálycukor, 1,5 deci víz, 2 rúd fahéj, 1 csomag vaníliás krémpor, fél deci tej, 1-1 darab körte és alma, 20 szem szőlő, néhány csepp citromlé.

Elkészítése: a tejet a fahéjrudakkal együtt felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Az almát és a körtét megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és körülbelül egy centi vastag szeletekre vágjuk, a szőlőszemeket felezzük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A vízből és a cukorból nem túl sűrű szirupot főzünk, a tűzről levéve belekeverjük az előkészített gyümölcsöket, és állni hagyjuk, amíg a mártás elkészül. A felforralt tejből eltávolítjuk a fahéjdarabokat, majd a krémporral és ízlés szerinti cukorral együtt mártást készítünk belőle. A lecsöpögtetett gyümölcsöket a palacsintákba töltjük, a tányérokba mártást öntünk, ráhelyezzük a palacsintákat, végül tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.

Ezt a menüt a K+K Hotel Opera séfje állította össze (2004).





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!