Tokaji borkrémleves
Egy igazi különlegességet ajánlunk az ünnepi asztalra. Egy nem hagyományos, ám igazán hazai alapanyagból készült borkrémlevest. Mámorító, a Tokaji borkrémleves.
Tokaji borkrémleves
Hozzávalók:1 üveg tokaji furmint vagy szamorodni, 3 tojássárgája, 1 evőkanál mazsola, ízlés szerint cukor, pici só, 1 darab egész fahéj, 3-4 szegfűszeg, 2-3 szem szegfűbors, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 4 karika citrom.
Elkészítése: a mazsolát borba beáztatjuk, a maradék borból pedig – kevés víz hozzáadásával – a 4 szelet citrommal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szegfűborssal és a cukorral forralt bort készítünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a leszűrt forralt borhoz, mellyel csak forráspontig hevítjük. Beletesszük a mazsolaszemeket, és forrón tálaljuk.
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008. december- 2009. januári számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.