Töltött karalábélevél
Nagyon finom étel az ajánlatunk: töltött karalábélevél. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ebédre és vacsorára is.
Hozzávalók 4 személyre
4 db karalábé
1 dl fehérbor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
20 dkg színes tészta
4 db főtt tojás
15 dkg trappista sajt
ízlés szerint őrölt só, bors
Elkészítése
A karalábét meghámozzuk, lereszeljük, a leveleit félretesszük. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a reszelt karalábét. Amikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a keményre főzött, apróra vágott tojásokat és a megreszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lassan sütögetjük, fakanállal óvatosan többször megforgatjuk, vagy a serpenyőt megrázogatjuk. A sajt előbb-utóbb szépen megpirul, finom pörzsréteget képezve a tölteléken. A tölteléket a megmosott, kiegyengetett karalábélevelekre adagoljuk, majd hasonló módon, mint a a töltött káposzta készítésekor, feltekerjük, csinos kis csomagokat formázunk. A töltelékeket egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk, aláöntjük a bort, és fedő alatt, forrástól számítva kb. 5 perc alatt megpároljuk. A tésztát sós vízben majdnem puhára (al dente) főzzük, majd leszűrjük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A töltelékeket tálra szedjük, és a tésztaköret kíséretében, forrón adjuk az asztalra.
Jó étvágyat!
Forrás: www.videkize.hu
A recept forrása: Ványi László mesterszakács
Hozzászólás zárolva.