Töltött paradicsom provence-i módra
A nyári melegben ugyan a könnyű ételek javallottak, ám a magyar gyomornak egy kis hús mindig jólesik. Ez a recept mindkét kívánságot kielégíti: próbád ki, nem fogod megbánni!
Hozzávalók
● 4 nagy húsos paradicsom (pritaminnal is finom)
● 12 deka rizs
● 30 deka darált hús
● 1 kis fej hagyma
● 2 tojás
● 1 evőkanál mustár
● 1 evőkanál olívaolaj
● 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék
● 2 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítése
A paradicsomok tetejét finoman levágjuk, a magokat a leves hússal együtt óvatosan kikanalazzuk, és félretesszük. A levágott tetőkből óvatosan kihúzzuk a szárát, és ezeket is félretesszük.
A darált húst a finomra vágott hagymával a lehető legkevesebb olívaolajban kis lángon óvatosan átforgatjuk, míg ki nem fehéredik. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a rizst, a paradicsomok húsát, levét, a mustárt és a provance-i fűszerkeveréket, végül beleütjük a két tojást. Addig keverjük, amíg a hozzávalók egyenletesen el nem keverednek, majd óvatosan megtöltjük a masszával a kikanalazott paradicsomokat.
200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután a kilátszó töltelékre reszelt parmezánt szórunk, ráhelyezzük a paradicsomtetőket, és még tíz percig visszatesszük a sütőbe.
● Aki szereti a csípőset, az dijoni mustárt is használhat az ízesítéshez!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Van, amikor sütnénk is, meg párolnánk is egyszerre, vagyis piruljon, ami a lábosban van, de azért ne kapjon oda. Na, erre találták ki a kerámiabevonatos edényeket! Nagyon magas hőfokra felmelegednek, mégsem ég le bennük az étel, vagyis ehhez a húsos rizses töltelékhez is kiválók!
Egyébként az Életforma Shopban sokféle kerámiabevonatos edényt találhatsz, a lábosoktól a különféle sütőformákig!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.