Töltött sonka pirított sajttal és ananásszal töltött füstölt hús
Mindkét étel kevés munkával jár, gyorsan elkészül és nagyon ízletes. Saját ízlés szerint tovább variálhatók.Könnyű ebéd és vacsora lesz belőle.Jó étvágyat kívánunk!
Töltött sonka pirított sajttal
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, másfél deci tejszín, ugyanennyi fehérbor, só, bors, 1 tojás, 8 szelet főtt sonka, 2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem
Elkészítés: a felszeletelt gombát rövid ideig megpirítjuk a vajban, majd kivesszük belőle. Ebbe a zsiradékba belekeverünk 2 kanál lisztet, majd a borral és a tejszínnel felöntjük, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzátesszük a tojást és a gombát.
A sonkaszeletekre egyenként elosztjuk az előbbi tölteléket, majd kis tölcséreket, tasakokat formálunk belőlük, és egy kivajazott hőálló tálba rakjuk őket (egymás mellé).
Paradicsomszeleteket teszünk közéjük és egy kicsit megsózzuk.
Megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Elkészítési idő: 20 perc + 10 perc sütés
Ropogós saláta fűszeres öntettel illik hozzá, és barna kenyér. Saját ízlésünk szerint még póréhagymával és spárgával is megtölthetjük a sonkákat. A sonkatasakokat ne fagyasszuk le, aznap fogyasszuk!
Ananásszal töltött füstölt hús
A füstölt tarja mindig jól esik, akár két étkezés közben is. Légmentesen lezárva a hűtőben hat napig is eláll.
Hozzávalók: 4 szelet füstölt tarja (10 dkg, 1 cm vastag), 1 dobozos, darabolt ananász, 5 dkg dióbél, másfél dl tejszín, 2 evőkanál majonéz,1 csipet curry, só, bors, 4 salátalevél, 20 dkg szőlő.
Elkészítés: a tarját bevágjuk, hogy kis zseb keletkezzen rajta. Az ananászt lecsepegtetjük, a diót apróra feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a majonézzel és a curryval. Az ananászt és a diót hozzáadjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
A tarja zsebeit megtöltjük az ananászkrémmel, és salátalevélen tálaljuk. A húst a lemosott és megszárított szőlőszemekkel díszítjük.
Ropogós kenyérrel és vegyes salátával (zöldborsó, sárgarépa, paradicsom, karfiol), mustáros öntettel tálaljuk.
Elkészítés: 15 perc
Vendégváró falatokként, könnyű ebédnek vagy vacsorának is kitűnő!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.