Töltött sonka, pirított sajttal -fél óra alatt
Könnyű salátákkal, fűszeres öntetekkel remek egytál étel ebédre, vacsorára.De akár minden egyéb nélkül is kitűnő, ízletes és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető egytál étel.
Töltött sonka, pirított sajttal
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, másfél dl tejszín, másfél dl fehérbor, 1 tojás, 40 dkg főtt sonka (8 szelet), 8-10 dkg reszelt ementáli sajt, két kisebb paradicsom, só, bors, petrezselyem.
Elkészítés: A felszeletelt gombát rövid ideig vajban megpirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, fehérborral és a tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát, és a tojást.
Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajtuk a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal, és az előmelegített sütő felső részébe helyezzük. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Frissen fogyasztjuk!
Ropogós saláta illik hozzá, fűszeres öntettel, – és barna kenyér.
Elkészítés: 20 perc
Sütés. 10 perc
1 adag 624 kalóriát tartalmaz
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.