Facebook hozzászólás
205

Töltött sonka, pirított sajttal -fél óra alatt

Könnyű salátákkal, fűszeres öntetekkel remek egytál étel ebédre, vacsorára.De akár minden egyéb nélkül is kitűnő, ízletes és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető egytál étel. 

Töltött sonka, pirított sajttal

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, másfél dl tejszín, másfél dl fehérbor, 1 tojás, 40 dkg főtt sonka (8 szelet), 8-10 dkg reszelt ementáli sajt, két kisebb paradicsom, só, bors, petrezselyem.

Elkészítés: A felszeletelt gombát rövid ideig vajban megpirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, fehérborral és a tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát, és a tojást.

Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajtuk a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal, és az előmelegített sütő felső részébe helyezzük. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Frissen fogyasztjuk!

Ropogós saláta illik hozzá, fűszeres öntettel, – és barna kenyér.

Elkészítés: 20 perc

Sütés. 10 perc

1 adag 624 kalóriát tartalmaz

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!