Facebook hozzászólás
279

Töltött zöldségek-akár hidegen is

Kicsit több időt igényel, mint a „bedobom a tepsibe, aztán sütőbe vele” típusú receptek. De előre is elkészíthetők, mert akár hidegen is nagyon finomak!

Hozzávalók: (4-6 személyre)

8 közepes méretű paradicsom

8 kis méretű patisszon

8 nagy fej hagyma

fél szelet kétszersült, vagy pirított toast kenyér

fél csomó petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

még egy fej hagyma

500 gr csemege szalámi, vagy enyhén füstölt sütnivaló kolbász

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg a paradicsomokat, vágjunk le egy kis "kalapkát", óvatosan kaparjuk ki a belsejét és tegyük félre egy kis tálba. Az üres paradicsomokat enyhén sózzuk meg, és állítsuk fejre, úgy hogy a leve kicsorogjon.

A patisszonokat hámozzuk meg, a hagymát tisztítsuk meg, és ugyanúgy készítsük elő, mint a paradicsomokat.

A szalámit, vagy a kolbászt vágjuk apróra, vagy daráljuk le.

A töltelék készítése:

A hagyma közepeket, illetve az egy darab egész hagymát vágjuk apróra, és 2-3 perc alatt kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a szalámit, vagy a kolbászt, és nyomjuk bele a fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk dinsztelődni, kis lángon, 12-15 percig.

A paradicsomok és a hagymák megtöltése:

Az elkészített töltelék 2/3-ához adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst, az apróra tört kétszersültet, vagy pirítóst, és az apróra vágott petrezselymet. Jól keverjük össze és töltsük bele a paradicsomokba és a hagymákba. A paradicsomokra tegyük vissza a kalapkákat.

A patisszonok megtöltése:

A maradék 1/3 töltelékhez adjuk hozzá az apróra vágott patisszonbelet, keverjük össze és ezzel töltsük meg a kis patisszonokat. Tegyük rájuk vissza a kalapkákat.

Egy sütőtálba ízlésesen rendezzük el a megtöltött zöldségeket,locsoljuk meg egy kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süssük 30 percig.

Ha melegen akarjuk tálalni, előre is elkészíthetjük, s csak akkor tesszük be a sütőbe, amikor kell. De akár előre is elkészíthetjük teljesen, mert hidegen is nagyon finom!

Tipp:

Ha nagyobb társaságnak készítjük, vagy gazdagítani akarjuk a választékot, akkor padlizsánt, paprikát, sőt burgonyát is megtölthetünk hasonló módon, értelemszerűen, arányosan növelve a töltelékhez szükséges hozzávalókat.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!