Toszkán diós tészta, tejszínnel, fokhagymával
A magyar konyha nem igazán sokféle sós tésztával dicsekedhet – ráadásul vannak, akik még ezek egy részét is cukrosan szeretik –, de szerencsére az olasz konyha térnyerése ezen a téren jelentősen bővítette a kínálatot, amit most egy igen érdekes francia recepttel gazdagítunk. Érdemes megkóstolni!
Hozzávalók
● 40 deka széles metélt
● 5 deka fenyőmag
● 15 deka dió
● 2 evőkanál zsemlemorzsa
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
● 2,5 deci tejszín vagy tej
● 5 deka reszelt keményebb juh- vagy kecskesajt
● tengeri só
● frissen őrölt fekete bors
Elkészítése
A tésztát forró sós vízbe főzzük meg. A fenyőmagot egy száraz edényben pirítsuk aranybarnára, majd az olívaolajat és a fokhagymát hozzátéve turmixoljuk össze a durvára tört dióval és zsemlemorzsával. Ezt a masszát összefőzzük a tejjel vagy a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és az így kapott szószt összeforgatjuk a tésztával. Tálalás előtt egész diódarabokkal és a reszelt juh- vagy kecskesajt sajttal megszórjuk.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● A tésztafőzés amilyen egyszerű, olyan kényes művelet, és ha nincs megfelelő edényünk, akkor a végén még kényelmetlen is lehet a bajlódás a szűrővel meg egyebekkel. Egy jó tésztafőző fazékkal időt is spórolhatunk. Mi most ezt a kellemes kis szettet ajánljuk a kényelmes konyhai munkához.
Aki viszont az igazi rozsdamentes edényeket szereti, azok több ilyen tésztafőzőt is találhatnak az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.