Tüke Borház – a szőlő szolgát kíván
Pécs, Mecsek oldal, Tettye. A mediterrán város egyik legfestőibb része. Gyönyörű park, a középkori püspöki palota romjai, friss vizű patak. De nem csak ezért érdemes felkapaszkodni a hegyoldalba, ha Pécsett jártok. Itt működik ugyanis 2010 óta az a Tüke Borház, amit a vendégek nemrég a Dél-Dunántúl legjobb vendéglátóhelyének választottak. Ungurán József tulajdonossal az ide vezető útról és a jövőről is beszélgettem. INTERJÚ
A vendégek nagyra értékelik a munkátokat, az igényességet. Nemrég a TripAdvisor közösségi oldal éttermi rangsora alapján a legjobb vendéglátóhely címet kaptátok a Dél-Dunántúlon.
Azt láttuk, hogy hat éve az élbolyban vagyunk. De ez a hír óriási meglepetés volt. Vasárnap este sportoló barátaimmal ünnepeltük a pécsi dzsúdó 60 éves születésnapját, ezt a sportot máig űzöm, amikor üzenetet kaptam az örömhírrel. Ha lenézel erre a kis szőlőültetvényre, látod, hogy nincs lugas, hanem hagyományos tőkeművelésű terület. A földmunkától a metszésig, a szüretelésig meg kell hajolni, sokszor letérdelni előtte. Innen a mondás: a szőlő szolgát kíván. Ma már tudom, a vendéglátás is. Ez az elismerés új energiát ad.
Új tervekre is inspirál?
Nemcsak ez! Borászként negyven éve tervezem, hogy magam készítsek borokat. Nemrég megvettem Pécshez közel, Kisdéren egy csaknem száz éves régi kúriát. Az udvarában két pajtaépület áll. Az egyikben lesz a palackozó, a másikból a vendéglátóhely, ahol borkóstolókat tartunk majd. A prémium minőségű 2020-as olaszrizling és a 2019-es super prémium cabernet frank már palackokban van. De lesz merlot, chardonnay, és cabernet souvignon is. Rövidesen nyitunk, szeretettel várom a régi és új vendégeket!
Ezt is olvasd el:
Nyolc tipp az okos borkóstoláshoz
Hozzászólás zárolva.