Facebook hozzászólás
127

Túrós epres kehely

Nem tudom, ki, hogy van vele, de engem már csábít az eper a piacon, még akkor is, ha nem magyar. Ám mivel nem éppen olcsó, nem biztos, hogy mindenki szívesen sütne belőle. De kevésből, már egy dobozkányiból is finom desszert készíthetünk. Íme!

Ajánlatunk nem éppen kalóriaszegény, viszont nagyon finom, és könnyen, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók (4 személyre)

1 doboz eper
20 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
4-5 nagy evőkanál tejszínhab
néhány levél friss menta (ha van)

Elkészítés

Az epret megmossuk, félbevágjuk a szemeket, majd a feleket vékonyra szeleteljük. 4 szeletkét félreteszünk.

A túrót jó krémesre összedolgozzuk a vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd kanalanként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk, hogy a túró fellazuljon. Ezután a  beleforgatjuk az eperszeleteket is. Fagylaltos kelyhekbe adagoljuk, a tetejét a félretett eperszeletekkel és a mentalevéllel. díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!