Facebook hozzászólás
362

Uborkás csirkemell

Íme egy könnyű, üdítő, gyorsan elkészíthető recept, mely ráadásul kalóriaszegény is, tehát jót tesz az alakunknak!

Hozzávalók: (4 személyre)

500 gr. csirkemell

1 kígyó uborka

póréhagyma (a fehér részéből egy kb. 10 cm-es darab), vagy két szem gyöngyhagyma

3 citrom leve

0,5 dl. víz

20 friss mentalevél

só, bors

Elkészítés:

Hámozzák meg, és darabolják fel az uborkát kockákra, majd 3 percre dobják forró vízbe. Szűrjék le és tegyék félre. A csirkemellet szeleteljék vékony csíkokra. Egy teflon serpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenjenek ki, majd tegyék fel közepes tűzre és állandó keverés mellett pirítsák meg benne a csirkemell csíkokat. Vegyék ki a húst a serpenyőből, és dinszteljék meg a vékony karikákra vágott hagymát. Adják hozzá a 3 citrom levét, a fél deci vizet és tegyék vissza a csirkemell csíkokat, sózzák és borsozzák ízlés szerint. Kb. 10 percig lassú tűzön párolják. Adják hozzá az uborka kockákat és még 5 percig párolják. Dobják rá a finomra vágott mentaleveleket és forrón tálalják.

Köretnek akár egy kis petrezselymes rizst, vagy burgonyát készíthetnek hozzá.

Italajánlat:

A menta és az uborka érdekes ízhatást ad, az étel pedig összességében nagyon könnyű, nem túl kalóriadús.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!