Facebook hozzászólás
982

Újhagymás, baconos csirkemell újkrumplival

A csirkemell és az újburgonya együttese elronthatatlan páros. A kalóriát nem érdemes számolni, egy kellemes séta oldhatja a bűntudatot.

Hozzávalók

1 kg újkrumpli
1 filézett csirkemell felkockázva
8-10 szelet bacon apróra felkockázva
fél fej lila hagyma
1-2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítése

Az újkrumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,
és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük,
és hagyjuk hűlni, mert így kevésbé törik szét.

A serpenyőben kevés olívaolajon pörcösre pirítjuk a szalonnát, s amikor elkészült, kiszedegetjük egy tányérba. A visszamaradt finom olívaolajos zsíron megpirítjuk a felkockázott, sózott-borsozott csirkemellet. Amikor majdnem elkészült, rászórjuk az összenyomott fokhagymát és az apró darabokra vágott hagymát, valamint a vékonyan felkarikázott újhagymát. Kicsit így együtt pirítjuk a húst a hagymákkal, végül hozzáadjuk a langyosra hűtött újkrumplit, s amikor az is jól átforrósodott, rászórjuk a szalonnapörcöket és a felaprított petrezselymet. Mesés illatok!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!