Ünnepi desszert: Málnás, mascarponés joghurttorta
Ennek a tortának az elkészítése bizony egy fél napot is igénybe vesz. De aki saját maga szeretne valami igazán finomat, különlegeset készíteni szülinapra, házassági évfordulóra, vagy egyéb ünnepi alkalomra, annak megéri a fáradtságot, mert nagyon finom!
A maradék joghurtot és mascarponét összekeverjük, a maradék cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a maradék feloldott zselatint, és hideg helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, a torta tetejére és oldalára kenjük. A csokoládés kukoricapely halmokból 8 darabot félreteszünk, a többit összemorzsoljuk, és a torta oldalába nyomkodjuk.
Habbá verjük a maradék 2 dl. tejszínt, és óvatosan belekeverjük a kissé megmelegített lekvárt, majd a tortára habrózsákat nyomunk. A félretett málnával és csokoládés kukoricapehely darabokkal díszítjük.
Hozzászólás zárolva.