Facebook hozzászólás
384

Uzsonnára: Egri tepertős pogácsa

Délutáni nassoláshoz, avagy egy kiadós leves, avagy a könnyű vacsora után is kívánunk valami sütit. Habár elmegy a pogácsa a sörözés mellé is. Csak legyen. Főleg, ha tepertős.  

Egri tepertős pogácsa

Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 260 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– ízlés szerint őrölt bors
– ízlés szerint só
– 5 dkg zsír
– 2 dl tejföl
– 3 db tojássárgája
– kevés tej
– 2 dkg élesztő
– 25 dkg tepertő
– 50 dkg finom liszt

Elkészítése:

A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojássárgájával, a tejföllel meg a zsírral. Sóval, törött borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és tojássárgájával megkenjük. Még 10 percig pihentetjük,majd jól előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
 

Jó Étvágyat Kívánunk!

forrás: www.vidékize.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!