Facebook hozzászólás
6 928

NEM HÉTKÖZNAPI FOGÁS

Vadas gomba nudlival

Vadas mártás, kicsit átdolgozva, könnyítve. Egy rendezvény kapcsán jött az ötlet, készítsünk ilyet. Ha sült kolbászkarikákkal és kenyérpudinggal kínáljuk, akkor ő a Gyenesi Vadóc. Borvacsorákon sokszor kerül az asztalra, jól illik hozzá egy könnyű, gyümölcsös fehérbor – derült ki Max konyhájában.

Vadas gomba nudlival, Kép: Somogyi zoltán Max
Kép: Somogyi zoltán Max

Hozzávalók:

 

Elkészítés:
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott répát, a fehérrépát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és főzzük 10-12 percet. Hintsük meg a rizsliszttel, ízesítsük mustárral, öntsük fel a tejszínnel és egy botmixerrel pürésítsük össze. Kóstoljuk meg, ha kell ízét és állagát korrigáljuk, majd főzzük pár percet.

  1. A gombát vágjuk nagyobb darabokra, vaj és olaj keverékén 6-8 perc alatt, süssük szép pirosra. Tálaláskor a kifőtt nudlira vagy galuskára halmozzuk a mártást, rá a sült gombát, és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat hozzá: Max

Tejszínes halleves burgonyagombóccal

Tejszínes halleves burgonyagombóccal, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki tudunk lépni a halászlé, sült hekk (sicc!) és harcsapaprikás háromszögből, és egy kicsit nyitottak vagyunk, akkor rájövünk, mennyi minden kihozható egy jó alapanyagból.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!