Facebook hozzászólás
360

Vajon sült harcsa currys rákraguval, burgonyapürével

Ezzel a remek étellel Pápán, a Villa Classicában találkoztam. Omlós, finom, egész egyszerűen elképesztően finom volt! Az egyik kedves felszolgálónk, Bódi Tünde azonnal segített, és gyorsan papírra vetette a receptet. Nekem már itthon is sikerült, próbáld ki Te is!

Vajon sült harcsa currys rákraguval, Kép: László Márta
Vajon sült harcsa currys rákraguval, Kép: László Márta

Séfünk nem lehet túl bőbeszédű, de aki már látott konyhát, szerintem biztosan nekivághat!

A rákraguhoz olvasszuk ki a garnélarákokat. Közben tegyük oda a pucolt krumplit sós vízbe a burgonyapüréhez. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük a harcsát. Vajon megsütjük, félre tesszük. A rákokat vajon megfuttatjuk, kevés fehér borral felöntjük. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. Az egészet felöntjük tejszínnel, majd a végén besűrítjük vajjal. A krumpli azóta rég megpuhult, tejjel, pici sóval, fehér borssal ízesítjük. Nézd a tálalást! Parádés látványra és ízlelésre is! Még karácsonyi menü is lehet belőle, ha valami különlegeset szeretnél! Akkor persze díszítheted ehető virággal, rozmaring ággal, egy szelet citrommal is!

Egy másik recept Pápáról
Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi-téli különlegességet. Próbáljátok ki bátran! 


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!