BORKÓSTOLÓHOZ
Vega répa dog (húsmentes „hot-dog”)
Kalandozás a mentes világba, ez egy kényszer szülte recept. Egy nagyobb társaság jelentkezett be borkóstolóra, és azt kérték, hogy a társaság hölgy tagjai valami könnyűt kaphassanak. Gondoltam, törjünk ki egy kicsit a párolt/grillezett zöldségek témájából. És ami még fontos, hogy ez a recept 25-30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 8 szál sárgarépa
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál barnacukor
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanálnyi almaecet vagy vörösborecet
- 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
- olaj, só, majonéz, hot-dog kifli (vagy valami alternatív tészta)
Elkészítés:
- Melegítsünk kevés vizet egy serpenyőben, tegyük bele az ételízesítőt, sózzuk meg, tegyük bele a meghámozott répákat. Főzzük 5-8 percet, míg a külseje puha, de belül még kicsit kemény. Zárjuk el az energiát, és szedjük ki a répákat egy tányérra, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A lilahagymát vágjuk apróra, finoman sózzuk meg és keverjük össze a citromlével. Tegyük félre, hogy a citrom átjárja a hagymát.
- Melegítsük meg az ecetet a szójaszósszal, egy-két kanálnyi vízzel és a cukorral. Tegyük bele a répát és finoman forgatva, pirítsuk meg. Tálaláskor a répákat tegyük a kiflibe, tegyünk rá a lilahagymából, csurgassunk rá majonézt, és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Batyuban sült camembert
Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.
Hozzászólás zárolva.