Villámgyors tejszínes húsgolyó
Mindig jó, ha van tartalékban egy olyan recept, ami gyorsan elkészíthető, hiszen az időhiány mindig szorongatja az embert. Ráadásul ez egy igen gazdaságos fogás, mint a fasírtok általában.
Ha éppen nincs kéznél burgonyapüré(maradék), és nem akarunk vacakolni a krumplifőzéssel (mert akkor nem lesz olyan villámgyors ez az egész konyhaakció), akkor használjunk picit több prézlit!
Hozzávalók
1 fej apróra vágott vöröshagyma
10 deka krumplipüré
3 evőkanál zsemlemorzsa
50 deka darált hús (marha, sertés, baromfi)
5 evőkanál tejszín (esetleg tej)
1 marék apróra vágott petrezselyem
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
olaj, só
Elkészítése
A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húsba belekeverjük a párolt hagymát, hozzáütjük a tojást, megsózzuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a krumplipürét, a prézlit, a petrezselymet és a tejszínt. A masszát jól összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle. Lehet azonnal is hozzálátni a sütéshez, de jót tesz neki, ha pihenni hagyjuk. A gombócokat bő olajban kisütjük. Lehet azonnal tálalni, de hidegen is finom.
Tipp: ha apró gömböket formálunk a masszából, fogpiszkálót beleszúrva látványos és jóízű vendégváró!
Hozzászólás zárolva.