Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával
Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Hozzávalók:
4 szelet vörössügér-filé,
20 deka rókagomba,
2 zeller,
10 deka vaj,
5 deka mogyoróhagyma,
1 deci halalaplé,
fél-fél deci vörös- és fehérbor,
fél deci tejszín,
5 deka pancetta (olasz húsos szalonna),
olaj a sütéshez, a
z ízesítéshez extra szűz olíva,
só és frissen őrölt bors.
Elkészítése:
egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pároljuk a rókagombát és a pancettát, hozzáadjuk a mogyoróhagymát, még 5-8 percig együtt pirítjuk őket, felöntjük a halalaplével és a fehérborral, majd összeforraljuk. A lé felét kimerjük, hozzáadjuk a tejszínt, sóval és borssal ízesítjük. Közben a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben forró olívaolajon három percig a bőrös oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Az olívába rozmaringágat teszünk, a halszeleteket megfordítjuk, és áttetszőre pároljuk. A gondosan megtisztított, darabokra vágott zellert gőzben 20 percig pároljuk, ha megpuhult, pépesre törjük, tejszínnel és vajjal vagy csak olívaolajjal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a tányérra két kanál zellerpürét teszünk, rá a párolt hal, a tetejére a gomba kerül.
További egészséges és finom receptért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.