Facebook hozzászólás
9 762

Vörösboros marharostélyos

A marhahúsból készült ételek a legtöbb esetben méltatlanul háttérbe szorulnak a csirke, vagy sertés étkek mögött. Pedig a marhahús nem csak egészséges, de nagyon finom is!

Kép: SXC

Hozzávalók:

6 szelet rostélyos,

1 nagy fej vöröshagyma,

2 deci vörösbor (kékfrankos),

2 gerezd fokhagyma,

2 kis szál fehér- és sárgarépa,

1 kis darab zeller, csipet kakukkfű,

1 evőkanál paradicsompüré,

20 deka vörös szőlő, olaj,

2 babérlevél,

2 kiskanál cukor.

Elkészítése:

A hússzeleteket picit megsózzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, és tálra szedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, s pár percig együtt forraljuk. Sózzuk, beletesszük a többi fűszert, felöntjük vízzel, és visszatesszük a hússzeleteket. Lefödve lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, közben pótoljuk az elfőtt vizet.

Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a vörösbort, és azzal pároljuk puhára. Végül, a húst kivéve, a mártást a zöldségekkel turmixoljuk, majd a visszahelyezett hússal összeforraljuk. Egy edényben a cukrot karamellizáljuk, beletesszük a szőlőszemeket, összerázzuk, és 12 percig pirítjuk. A kifőzött tésztára tesszük a hússzeleteket, leöntjük a mártással, és körbedíszítjük a szőlőszemekkel.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!