Zelleres-köményes szőlősaláta
Egy cseppet sem unalmas saláta szőlőből, zellerből és édesköményből
Hozzávalók: 40 deka félbevágott, kimagozott fehér csemegeszőlő, 2 nagyobb zellergumó, 2 édeskömény, 30 deka sárgarépa, 1 citrom leve, 1 evőkanál száraz serpenyőben megpirított szezámmag, 1 evőkanál finomra vágott friss kapor, 2 deci natúr joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, őrölt bors, mustár ízlés szerint.
Elkészítése: a zellereket és a sárgarépákat gyufaszál vastagságúra szeleteljük (reszeljük), megöntözzük a citromlé felével, összekeverjük a szőlőszemekkel, és lehűtjük. A pirított szezámmagot a vágott kaporral, majonézzel és pici mustárral belekeverjük a joghurtba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szintén hűtőbe tesszük. Az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a maradék citrommal megöntözzük, és egy tálra rendezzük. A zeller-répa-szőlő keveréket szintén rátesszük, majd a tetejét néhány szem szőlővel és kaporral díszítjük. A joghurtos öntettel csak tálaláskor keverjük össze.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.