Facebook hozzászólás
55

Zelleres-köményes szőlősaláta

Egy cseppet sem unalmas saláta szőlőből, zellerből és édesköményből                       

Hozzávalók: 40 deka félbevágott, kimagozott fehér csemegeszőlő, 2 nagyobb zellergumó, 2 édeskömény, 30 deka sárgarépa, 1 citrom leve, 1 evőkanál száraz serpenyőben megpirított szezámmag, 1 evőkanál finomra vágott friss kapor, 2 deci natúr joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, őrölt bors, mustár ízlés szerint.

Elkészítése: a zellereket és a sárgarépákat gyufaszál vastagságúra szeleteljük (reszeljük), megöntözzük a citromlé felével, összekeverjük a szőlőszemekkel, és lehűtjük. A pirított szezámmagot a vágott kaporral, majonézzel és pici mustárral belekeverjük a joghurtba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szintén hűtőbe tesszük. Az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a maradék citrommal megöntözzük, és egy tálra rendezzük. A zeller-répa-szőlő keveréket szintén rátesszük, majd a tetejét néhány szem szőlővel és kaporral díszítjük. A joghurtos öntettel csak tálaláskor keverjük össze.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!