Facebook hozzászólás
284

Zellerleves, gombás hal és mézes-almás

Mivel is lehetne a család étvágyát ismét felgerjeszteni? Mi összeállítottunk egy menüt! Reméljük, hogy ízleni fog!

Zellerleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, só, darált bors.

Elkészítése: Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Sóval, darált borssal és a leveskockával ízesítsük. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig. Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze. Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe. Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is.

Gombás hal

Hozzávalók: 4 nagyobb szelet filézett hal, 1 evőkanál olaj, 25 dkg apró gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 szelet kenyér, só, darált bors.

Elkészítése: Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Pároljuk egy percig, vigyázzunk nehogy a fokhagyma megégjen. Adjuk hozzá a megmosott gombafejeket, erős lángon süssük öt percig, utána szórjuk rá a durvára összecsapkodott petrezselyem zöldet. Daráljunk a halszeletekre borsot és ízesítsük kevés sóval. Tegyük a halszeleteket egy közepes méretű tepsibe, vagy tűzálló tálba, öntsük rá a fokhagymás gombát, majd morzsoljuk a tetejére a kenyeret. Tegyük az egészet előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük össze 15 perc alatt. Tálaljuk párolt zöldségekkel és rizzsel.

Mézes-almás sütemény

Hozzávalók: 8 alma, 20 dkg méz, 1 kávéskanál fahéj, 5 dkg őrölt dió, 2 dkg vaj, a tésztához: 12 dkg vaj, 14 dkg liszt, 12 dkg kristálycukor.

Elkészítése: A tészta alapanyagait mérjük ki, majd egy tálban gyorsan gyúrjuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan. Tegyük hűtőbe, míg szükség lesz rá. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, majd vágjuk vastag szeletekre. Egy serpenyőben melegítsük meg a mézet, és pároljuk meg benne az almát. Szórjuk bele a fahéjat meg a diót, és ha túl sok levet engedne, kevés vízben oldott keményítővel sűrítsük be. A fahéjas almánkat rakjuk egy tűzálló tálba, és a tetejére reszeljük rá a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük arany barnára.

 

Forrás: www.ujszo.com receptjeiből válogatva

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!