Facebook hozzászólás
218

Zöldbabos csirkemájjal töltött derelye sültpaprika-mártással

Nagyon izgalmas, különleges receptet küldött nekünk Ágnes! Zöldbabos csirkemájjal töltött derelye sültpaprika-mártással. (Kezdőknek nem ajánlom, hogy derelyével kezdjék a főzést)

Zöldbabos csirkemájjal töltött derelye sültpaprika-mártással

 

Hozzávalók 4 főre:

A derelyéhez:
10 dkg zöldbab
15 dkg csirkemáj
1 kk majoranna
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
½ csokor petrezselyem
10 dkg füstölt sajt
Só, bors
20 dkg liszt+a gyúráshoz
1 tojás+a kenéshez

A mártáshoz:
1 adag marinált paprika (recept lejjebb)
0,5 l főzőtejszín
3 ek snidling
Só, bors

A marinált paprikához:
6 kápia paprika
3 ek 20%-os ecet
Só,
4 db édesítő bogyó
Olívaolaj

Elkészítése:

A paprikákat 180 fokos sütőben addig sütjük, míg felhólyagosodik és itt-ott akár meg is feketedik. Kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
3 ek ecetből egy csipet sóval, 4 édesítővel és 2 dl vízzel salátalevet keverünk. A langyos paprikákról lehúzzuk a héjat. Ha lehet, a salátalé felett dolgozzunk, hogy a paprikából kicsöpögő lé ne vesszen kárba. A magokat is kiszedjük – már amennyi sikerül. Beletesszük a salátalébe, öntünk rá egy réteg olívaolajat. Legalább egy napra betesszük a hűtőbe.
A mártáshoz nagyjából lecsepegtetjük a paprikákat, 1×1 cm-esre vágjuk. Egy lábasban feltesszük főni, apróra vágjuk a snidlinget, majd ráöntjük a tejszínt. Addig forraljuk, míg a paprika szinte teljesen szétfő, ekkor botmixerrel hármat-négyet keverünk benne, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, fogyasztásig félretesszük.

A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a zöldbabot. Ha elforr a víz, pótoljuk. Mikor majdnem puha, belenyomjuk a fokhagymát, párat keverünk rajta. A májat falatnyi darabokra vágjuk, a babhoz adjuk. Meghintjük majorannával, megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Kevergetjük, míg a máj megsül, majd megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Elzárjuk a gázt, egyszer megkeverjük a ragut, félretesszük hűlni. A sajtot lereszeljük, majd a kihűlt májraguval késes robotgépben durvára aprítjuk.

A lisztet egy tojással, csipet sóval és 2 ek vízzel bedagasztjuk, tetejét vékonyan leolajozzuk, 20 percig hagyjuk állni. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Az egyik felére kiskanálnyi halmokat teszünk. Közöttük tojással megkenjük, ráhajtjuk a tészta másik felét, összenyomogatjuk a széleket. Derelyevágóval levágjuk a tésztadarabokat, a széleiket villával alaposan összenyomogatjuk. Lobogó vízben kb. 7 perc alatt megfőzzük. Leszűrés után kevés olvasztott vajban megforgatjuk.
Tálaláskor a derelyékre szedjük a mártást, megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük petrezselyemmel.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!