Zöldbabos nyári egytálétel
Zsuzsa másik recepje a zöldbabos nyári egytálétel, amit persze télen is főz, de akkor a fagyasztóból elővett babból, tárkonnyal és petrezselyemzölddel készíti el.
Zöldbabos nyári egytálétel:
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zöldbab,
3-4 db főtt tojás,
15 dkg reszelt sajt,
2-3 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
kevés füstölt szalonna,
két pár debreceni, vagy grillkolbász,
2 db újkrumpli,
2-3 db paradicsom ( ezt csak a végén teszem bele, dekorációnak )
egy kávéskanál só, vegeta, ízlés szerint őrölt bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió,
apróra vágott tárkony ( friss), petrezselyemzöld, friss majoranna,
Elkészítés:
A hagymákat összevágom, apróra vagdalom a szalonnát, karikára vágom a kolbászt, olajon megpirítom, majd hozzáadom a zöldbabot, a krumplit, a sót, vegetát, fűszereket vizet öntök alá, lefedem puhára párolom.
A legvégén rászórom a reszelt sajtot, apróra vagdalom a tárkonyt, petrezselyemzöldet, a paradicsomot hozzáadom.
Jó étvágyat kíván hozzá: Böröczky Zsuzsa
Hozzászólás zárolva.