Facebook hozzászólás
143

Zöldborsóleves galuskával

Itt a szezonja borsónak! Prózai, egyszerű ételnek tűnik a zöldborsóleves, de – szerintünk – úgy a finom, ha jó sűrű, és galuska is van benne. Íme a receptje.

Már megjelent a piacon a friss zöldborsó is. Nálunk a család imádja, minden formában. Prózai, egyszerű ételnek tűnik a zöldborsóleves, pedig – szerintünk – úgy a finom, ha jó sűrű, és galuska is van benne. Íme a receptje.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg zöldborsó

1 szál sárgarépa,

1 szál fehérrépa

fél fej karalábé

1 csomag petrezselyem

1 húsleves kocka

só, paprika, kevés olaj, csapott evőkanál liszt

1 egész tojás, liszt és só a galuskához.

Elkészítés:

A zöldborsót megtisztítjuk megmossuk. (Ha nyersen is szeretjük, vegyünk többet, amiből tisztítás közben lehet szemezgetni!) A zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

Egy kb. 2 literes lábasba teszünk 3-4 evőkanál olajat és beletesszük együtt a zöldborsót és a zöldségeket, megsózzuk fél bögre vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, még adagolhatunk alá vizet, nehogy leégjen.

Amikor a zöldségek puhák, megszórjuk egy csapott evőkanál liszttel, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és egy kávéskanálnyi piros paprikát. Jól összekeverjük, majd felöntjük az 1 liter meleg vízben feloldott húsleves kockával. Kis lángon hagyjuk felforrni.

Amíg a leves felforr, elkészíthetjük a galuskát. Egy egész tojást egy bögrében felverünk, s hozzá adunk annyi lisztet, amennyit felvesz annyira, hogy massza sűrűségű legyen.

Amikor a leves felforrt, takarékra tesszük, és egy mokkás kanállal beleszaggatjuk a galuskát. Akkor jó, amikor az összes galuska feljön a leves tetejére. Már kész is, és tálalhatjuk. Ízletes, tápláló leves, második fogásnak elég édes, vagy sós tészta.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!