Facebook hozzászólás
244

Zöldborsós „fish pie”

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Hozzávalók:

5 deka póréhagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál liszt,

15 deka zöldborsó,

10 deka lazacfilé,

10 deka csapósügérfilé,

2 deci tej,

20 deka burgonya,

3 deka vaj,

extra szűz olívaolaj,

szerecsendió, só, bors.

Elkészítése:

a sütőt előmelegítem 200 fokra. A zöldborsót bő, sós vízben félpuhára főzöm, leszűröm, félrerakom. A burgonyát megmosom, és héjastól, bő, sós vízben felrakom főni. Egy alacsony falú lábasban kevés olívaolajon átsütöm a halszeleteket, majd sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezem, felöntöm a tejjel, és fedő alatt kis lángon készre párolom. A halszeleteket leszűröm, a tejet, amiben a hal párolódott, félrerakom, melegen tartom. Egy serpenyőben vajon megpárolom a felaprított póréhagymát meg a zúzott vagy apróra szeletelt fokhagymát. Beleszitálom a lisztet, folyamatosan kevergetve hozzáadom a meleg tejet, amiben a hal főtt, majd az egészet besűrítem (ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet, esetleg egy kevés tejszínt is). A burgonyát leszűröm, meghámozom, krumplinyomón áttöröm, és egy kevés vajjal kikeverem. Egy tűzálló tál alján szétterítem a zöldborsót, rámorzsolom a tejben főtt halat, leöntöm a besamelmártással, befedem a vajas burgonyával, és körülbelül 15 perc alatt kérget sütök a tetejére.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!