Facebook hozzászólás
176

Zöldborsós sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg. sertéskaraj, 20 dkg. zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál lecsó, zsiradék, só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió.

Elkészítése:

A megmosott sertéskarajt borsónyi kockákra vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztott apróra vágott vöröshagymára tesszük. Megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval és rátesszük a lecsót, majd az őrölt szerecsendiót. Kevés vizet öntünk alá, és majdnem készre pároljuk, ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, és ezzel készre főzzük. Köretnek sós vízben főzött rizst tálalunk.

Rizs: a sós vizet feltesszük főni. A megtisztított alaposan, átmosott rizst lobogó sós vízbe tesszük. Takaréklángon főzzük, közben kavargatjuk, hogy ki ne fusson. Ha megfőtt újra alaposan kimossuk, leszűrjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!